۸ دلیل روشن نشدن جاروبرقی و روش حل آن

By بهمن 20, 1402بهمن 23ام, 1402وبلاگ

فرض کنید جاروبرقی را روشن می‌کنید و قصد دارد تمام خانه را ظرف مدت نیم ساعت جارو بزنید ولی با فشردن دکمه پاور جاروبرقی متوجه می‌شود که جاروبرقی روشن نمی‌شود! روشن نشدن جاروبرقی علل مختلفی دارد که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. در ادامه در هشت بخش علت روشن نشدن جاروبرقی را بررسی خواهیم کرد و روش رفع مشکل را شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

 

خرابی پریز علت روشن نشدن جاروبرقی

یکی از بدیهی ترین علل روشن نشدن جاروبرقی این است که جریان برق به جاروبرقی نمی‌رسد. گاهی مشکل از پریز برق است. برای رفع عیب بهترین کار تست پریز برق با استفاده از ولت متر یا مولتی متر است. اگر پریزتان سالم باشد و برق را به‌درستی به دوشاخه برساند. باید عقربه ولت متر عدد‌ ولت۲۲۰ را نشان دهد. در غیر این صورت پریز مشکل دارد و باید توسط برقکار و با رعایت نکات ایمنی تعویض یا تعمیر شود.

اگر خودتان قصد دارید سلامت پریز را بررسی کنید حتماً ابتدا فیوز برق منزل را قطع کنید. و بعد اقدام به باز کردن و رفع عیب پریز کنید. اگر در خانه دسترسی به ولت متر ندارید می‌توانید‌ به‌‌‌سادگی دو شاخه را در پریز دیگری تست کنید. و ببینید که آیا ایراد از پریز مربوطه است و یا دوشاخه جاروبرقی شما دچار مشکل شده.

ایراد دوشاخه جاروبرقی

گاه دلیل روشن نشدن جاروبرقی خرابی دو شاخه یا کابل رابط جاروبرقی است. اگر خروجی پریز شما ولتاژ ۲۲۰ ولت را نشان می‌داد. مشخص است که پریز سالم است و علت نرسیدن برق به جاروبرقی ایراد در دو شاخه و یا سیم رابط آن است. برای حل این مشکل بدنه دستگاه را باز کنید و ورودی‌های جریان برق به جارو برقی را بررسی کنید. پس از اتصال دو شاخه جاروبرقی به برق از ولت متر کمک بگیرید و ولتاژ ترمینال اصلی جاروبرقی خود را اندازه‌گیری کنید. تا متوجه شوید دستگاه چه ولتاژی دریافت می‌کند.

با استفاده از این روش مطمئن خواهید شد که کابل و دوشاخه شما سالم هستند یا ایراد دارند. اگر پریز ولتاژ درستی دارد اما در ترمینال ورودی جاروبرقی این ولتاژ دیده نمی‌شود ابتدا دو شاخه را بررسی کنید. اگر دوشاخه سالم بود و مشکلی نداشت حتماً ایراد از کابل است و باید آن را رفع عیب کنید.

روش دیگری هم برای تست سالم بودن دوشاخه و سیم جاروبرقی وجود دارد. که تعمیرکاران جاروبرقی از آن استفاده می‌کنند. در این روش مولتی متر را برروی رنج R قرار می‌دهند و پروب‌های آن را به دوشاخه متصل می‌کند. اگر دوشاخه جاروبرقی شما سالم باشد عقربه منحرف شده و عدد مقاومت کوچکی را نشان می‌دهد. در غیر اینصورت دوشاخه باید تعویض شود و از دو شاخه نو استفاده شود. پس از آن نیز باید اگر دوشاخه سالم بود کابل را باید بررسی کنید تا قطعه معیوب پیدا شده و تعویض شود.

خرابی اتصالات داخل جاروبرقی

گاه ممکن است دلیل روشن نشدن جاروبرقی به‌سادگی با بررسی پریز و دوشاخه و کابل برطرف نشود و مشکل جدی‌تر باشد و اتصالات داخل دستگاه قطع شده باشد. در چنین مواقعی برای تعمیر جاروبرقی باید اتصال قطع شده را پیدا کنید. بدنه جاروبرقی را باز کنید و با چشم اتصالات را دنبال کنید. ممکن است سیمی را مشاهده کنید که قطع شده است در چنین مواردی با برقراری اتصال مشکل به‌سادگی حل خواهد شد.

ایراد در کلید علت روشن نشدن جاروبرقی

عملکرد کلی جاروبرقی شما به ولتاژی که از طریق کلید به موتور اعمال می‌شود بستگی دارد. اگر کلید به‌درستی کار نکند و ولتاژ به موتور نرسد دستگاه روشن نشده و کار نخواهد کرد. تمام مدارات داخلی جاروبرقی تحت فرمان این کلید قرار دارند لذا تست آن یکی از گام‌های مهم برای پیدا کردن علت روشن نشدن جاروبرقی است.

روش مرسوم تعمیرکاران جاروبرقی این است که از قسمت اهممتر استفاده می‌کنند. توصیه می‌شود حداقل یکی از سیم‌های متصل به کلید را از مدار جدا کنید و سپس توسط اهم‌تر آن را بررسی کنید. در حالت وصل کلید باید مقاومت صفر یا مقاومت بسیار کمی را نشان دهد و در حالتی که کلید قطع است عقربه اهم متر باید روی بی نهایت قرار بگیرد. اگر هنگام بررسی متوجه شدید این حالات مشاهده نمی‌شود باید کلید را تعویض کنید. هنگام خرید کلید جاروبرقی به مشخصات نامی آن یعنی ولتاژ و جریان دقت کنید.

مشکل در اتصالات بدنه جاروبرقی

گاه دلیل روشن نشدن جاروبرقی از اتصالات بدنه جاروبرقی است. در بعضی مدل‌ها بین قسمت‌های مختلف بدنه جارو یک میکروسوئیچ قرار دارد. اگر اتصال به‌درستی برقرار نشود، میکروسوئیچ در حالت باز قرار می‌گیرد و مدار الکتریکی جاروبرقی را قطع می‌کند این مورد کاملاً به نقشه برق جاروی شما بستگی دارد و باید به صورت تخصصی نقشه جاروبرقی مورد بررسی قرار بگیرد. مثلا ممکن است کلید جاروبرقی روی لوله مکش قرار گرفته باشد و اگر اتصال شلنگ به بدنه جاروبرقی درست برقرار نشود، ارتباط کلید نیز با موتور برقرار نخواهد شد. در چنین حالتی دستگاه روشن نمی‌شود.

محافظ الکتریکی موتور جاروبرقی یا اورلود جاروبرقی

همانطور که از نام قطعه محافظ الکتریکی موتور یا اورلود مشخص است. وظیفه آن محافظت از موتور در برابر سوختن است. مشکلاتی مثل مسدود شدن لوله، پر شدن کیسه جاروبرقی، اتصالی در آرمیچر و اتصالات داخلی باعث افزایش جریان موتور می‌شود. و ممکن است سبب سوختن موتور شود. به همین دلیل در سیستم حفاظتی جاروبرقی از قطعه‌ای به نام محافظ الکتریکی استفاده می‌شود.

این سیستم بسته به مدل جاروبرقی می‌تواند پیچیده یا ساده باشد. برای مثال در برخی مدل‌ها پشت کیسه زباله جارو برقی یک کلید فشاری قرار داده می‌شود. که وقتی کیسه پر شد و حجم آن از حد مشخصی تجاوز کرد به حالت قطع در بیاید. این کلید طوری تعبیه می‌شود که با قطع شدن آن فاز یا نول اصلی موتور نیز قطع شود. و قبل از خالی کردن کیسه و یا قرار دادن کیسه جدید روشن شدن جاروبرقی غیر ممکن باشد. به علاوه جاروبرقی‌ها دارای فیوزی هستند که اگر جریان دریافتی موتور از حد مجاز بیشتر شود فیوز به حالت قطع می‌آید و عملکرد جاروبرقی متوقف خواهد شد.

در بعضی از مدل‌های جاروبرقی اورلود، یک قطعه المنت کم وات و یک صفحه فلزی حساس است که با گرمای المنت تحریک شده و ارتباط بین کنتاکت‌های ورودی و خروجی را قطع می‌کند. اگر مدت زیاد طولانی از جارو برقی استفاده شود. گرمای موتور با انبساط صفحه حساس باعث می‌شود که عملکرد متوقف شود. همانطور که بیان شد سیستم اورلود طوری طراحی شده است که با مدار موتور جاروبرقی به صورت متوالی یا سری قرار بگیرد. و بروز مشکل در آن مانع عملکرد جاروبرقی خواهد شد. برای تست اورلود جاروبرقی می‌توان یکی از سیم‌های متصل به آن را جدا کرد و از مولتی متر (R)استفاده کرد. در صورتی که اورلود سالم باشد. عقربه تقریباً عدد صفر را نشان خواهد داد و در غیر این صورت باید تعویض شود.

علت روشن نشدن جاروبرقی : خرابی برد دیمر جاروبرقی

اکثر جاروبرقی‌ها این امکان را دارند که با سرعت و قدرت‌های مختلفی بتوانند کار کنند. تا کاربر بتواند بر حسب نیاز خود میزان قدرت دستگاه را تنظیم کند. برای دستیابی به این هدف از دیمر و یا خروجی‌های مختلف موتور استفاده می‌شود. دیمر قطعه‌ای است که در تعیین ولتاژ جاروبرقی نقش مهمی دارد.

بعضی دیمر‌ها طوری طراحی می‌شوند که از ولتاژ صفر تا ۲۲۰ ولت محدوده تغییرات داشته باشد و اگر ولوم بر روی ولتاژ صفر قرار گرفته باشد موتور روشن نخواهد شد. بنابراین ممکن است علت روشن نشدن جاروبرقی شما تنظیم اشتباه دیمر یا معیوب بودن آن باشد که در این صورت باید نسبت به تعمیر یا تعویض آن اقدام کنید.

 

سوختن موتور جاروبرقی

این مورد بدترین و پرهزینه‌ترین دلیل روشن نشدن جاروبرقی است. اگر موتور جاروبرقی شما سوخته باشد از آنجایی که اتصال برق برقرار نمی‌شود و به‌تبع میدان مغناطیسی تشکیل نمی‌شود، دستگاه کار نخواهد کرد. برای تست سوختن موتور جاروبرقی کافی است به پیچک‌ها و آرمیچر موتور توجه کنیم. در اغلب موارد موتور سوخته کاملا سیاه به نظر می‌رسد.

بوی سوختگی نیز یکی از علائم ساده نشان‌دهنده سوختگی موتور جاروبرقی است. البته یادتان باشد بوی سوختگی جاروبرقی حتما به معنی سوختن موتور نیست. و می‌تواند دلایل دیگری هم داشته باشد. داغ شدن بیش از حد جاروبرقی هشداری است که خبر از احتمال سوختن موتور می‌دهد. پس بهتر است نسبت به آن حساس باشید. تمیز نکردن جاروبرقی و روی هم جمع شدن گرد و غبار مهمترین جلوی تبادل حرارتی دستگاه را می‌گیرد. و جاروبرقی را در معرض سوختگی قرار می‌دهد. تمیز کردن فیلتر هم کمک زیادی به افزایش عمر مفید موتور می‌کند.‌

برای تعمیر جاروبرقی خود تنها از خدمات آنلاین تعمیر جاروبرقی کاراجابز استفاده کنید تا از خدمات با کیفیت، قطعات اورجینال با فاکتور معتبر، هزینه منصفانه و خدمت‌رسانی در کمترین زمان ممکن بهره‌مند شوید.

می‌توانید درخواست خود را در صفحه سرویس تعمیــر جاروبرقی کاراجابز به طور مستقیم ثبت نمایید یا پس از دانلود اپلیکیشن کاراجابز اقدام به ثبت سفارش کنید. کارشناسان کاراجابز در اسرع‌وقت با شما تماس می‌گیرند و ضمن ارائه مشاوره، جهت انجام خدمات با هزینه مناسب در محل حاضر خواهند شد.

وبسایت و اپلیکیشن کاراجابز به شما کمک می‌کند بی‌نیاز به جستجوی مختلف و تماس‌های تلفنی متعدد. با مشخص کردن محل ، روز و ساعت، دریافت خدمات مختلف با قیمت ثابت را تجربه کنید. کاراجابز در تمام مراحل کنار شماست. قیمت خدمات همانیست که در اپلیکیشن می‌بینید و تایید می‌کنید. این قیمت ثابت خواهد ماند و تغییری نخواهد کرد. خبری از انعام و درخواست مبلغ اضافه نیست و تمامی خدمات با دقت و ظرافت تمام انجام خواهد شد.

مقاله های پربازدید سایت کارا :

3 نکته مهم در زمان روشن کردن کولر ماشین!

| وبلاگ | 75 Comments
اگر در سیستم موتور خودروی شما نقص فنی وجود داشته باشد، در زمان روشن کردن کولر ماشین، فشار زیادی به موتور وارد می‌شود که معمولا در این شرایط شتاب خودرو کم می‌شود…

اجزا و ساختار کولر خودرو و شرح عملکرد آن ها

| وبلاگ | 103 Comments
در این آموزش از کاراجابز، به شناخت قطعات و اجزا و ساختار کولر خودرو و شرح وظیفه هر یک از این قطعات می‌پردازیم که لازم است هر راننده‌ای آشنایی مختصری…

علت کم شدن باد کولر ماشین چیست؟

| وبلاگ | 3 Comments
کم شدن پرتاب باد کولر ماشین می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به انسداد فیلترهای کابین، وجود مشکل در فن و بلوور، وجود نشتی در لوله ها…

انواع روش های شارژ کردن گاز کولر گازی و علائم کمبود گاز

| وبلاگ | No Comments
تقریبا بیشتر دستگاه های تهویه مطبوع، از جمله کولرهای گازی، برای انجام عمل تهویه و خنک کردن محیط از گازهای فریونی مانند R22 ،R410A ،R407A و… استفاده می‌کنند. کمبود این…