با نصب و عضویت در اپلیکیشن کارایاب میتوانید اقدام به ثبت سفارش خدمات سفره آرایی، آشپزی در منزل شما، پیشخدمت و پذیرایی در منزل و بیش از ۱۲۰ خدمت دیگر بنمایید.
اتصالی برق چیست؟
این مشکل میتواند به دلیل وجود خرابی در سیمکشی داخلی خانه و یا به دلیل برخورد رعدوبرق به سیمکشی بیرونی ساختمان، رخ دهد، که موجب معیوب شدن دستگاههای برقی و آسیبدیدگی خطوط برق میشود. انفجارهایی که در اثر این مشکل رخ میدهد زیر یکصدم ثانیه اتفاق میافتد. اگر در مورد آسیبهای تجهیزات برقی، آگاهی و تجربه داشته باشید، میدانید که جرقه الکتریکی منجر به کاهش عمر مفید دستگاه خواهد شد.
دلایل اتصال برق ساختمان
در ادامه به موضوع دلایل اتصالی برق منزل میپردازیم.یکی از ایرادات عمده و مهم برق خانگی که به اتصالی در برق معروف است زمانی است که فیوز به صورت ناگهانی قطع شده و هنگامی که فیوز را دوباره بالا میزنیم بازهم قطع میشود
بیشتربخوانید : انواع شوفاژ رادیاتور
فیوز چیست؟
فیوز (Fuse) قطعهای است که برای حفاظت لوازم برقی مانند تلویزیون، یخچال، کامپیوتر و… در برابر آسیبهای ناشی از تغییرات الکتریکی ناگهانی و غیرمعمول مورد استفاده قرار میگیرد. که عبور جریان زیاد از آن باعث ذوب شدن و در نتیجه باز شدن مدار از منبع تغذیه میشد. همچنین از فیوز به عنوان مدارشکن(استبلایزر) برای جلوگیری از آسیب دیدگی دستگاه ها و لوازم برقی استفاده میشود.
چرا به فیوز نیاز داریم؟
فیوزها از آسیبدیدگی لوازم برقی منزل هنگام کم یا زیاد شدن جریان برق یا اضافه بار جلوگیری میکند. در صورت استفاده نکردن از فیوز، اگر سیمکشی دچارخطای الکتریکی شود، می تواند باعث سوختن سیم کشی ساختمان و وسایل برقی شود و ممکن است حتی منجر به آتشسوزی شود. در این صورت، تلویزیون، رایانه، رادیو و سایر لوازم خانگی نیز ممکن است در معرض خرابی قرار گیرند.
اگر فیوز در مدار باشد، زمانی که یک جرقه ناگهانی یا اتصالی سیمکشی ساختمان اتفاق بیافتد ، منبع تغذیه را قطع میکند و از هرگونه خرابکاری اضافی و آتش سوزی جلوگیری می کند. و ناگهان خانه را در تاریکی فرو می برد. به همین دلیل، برای محافظت از لوازم منزل خود در برابر آسیبدیدگی و حتی آتشسوزی به فیوز احتیاج داریم.
انواع فیوز از نظر ساختمان
1.فیوزذوب شونده (فشنگی)
فیوز ذوب شونده یک المان حرارتی دارد که که در شدت جریان ویژه ودر مدت زمان معین ذوب شده و مدار را قطع می کند.
2.فیوز اتوماتیک (آلفا)
فیوز اتوماتیک نوعی از فیوز است که هنگام عبور جریان برق بیش از حد آستانه از آن باعث قطعی مدار میشود
فیوز اتوماتیک دو عنصر مغناطیسی و حرارتی دارد که بخش مغناطیسی فیوز اتصال کوتاه یا جریانهای بسیار زیاد، و بخش حرارتی فیوز افزایش تدریجی جریان را قطع می کند
3.فیوز مینیاتوری (Miniature Circuit Breaker)
فیوز مینیاتوری دراستاندارد VDE با دو حرف L و G نام گداری می شد که حرف L نشان دهنده فیوز تندکار که در مصارف روشنایی به کار می رفت و حرف Gنشان دهنده فیوز کندکار و در راه اندازی الکتروموتورها استفاده می شد.
اگرفیوز به صورت ناگهانی قطع شده و هنگامی که فیوز را دوباره وصل می کنید یا اصطلاحا بالا می زنید باز هم قطع می شود ، اگر فیوز بلافاصله با صدای بلند قطع شود احتمال خیلی زیاد اتصالی اتفاق افتاده ولی اگر شل و بدون صدا و پس از چند ثانیه قطع شود احتمال صد در صد فیوز خراب میباشد و باید فیوز را تعویض کنید
از دلایل دیگر اتصال برق ساختمان، اتصالی مدار الکتریکی است
مدار الکتریکی چیست؟
میزان برق مصرفی را مدارهای الکتریکی کنترل می کنند. وهنگامی که بیش از محدودیت مدار برق مصرف کنیم اتصالی برق رخ میدهد و باعث قطعی میشود.
یکی از علت های نوسان برق در منزل اتصالی در مدار الکتریکی است
مدارها از فیوز، سیم و دستگاهها (مثل لامپ و چراغ، وسایل منزل و تمام دستگاههای که به پریز برق وصل هستند) تشکیل شده است. مصرف برق هر وسیله (در زمان روشن بودن) به بار کلی مدار افزوده میشود. افزایش میزان برق مصرفی و عبور از حد مجاز باعث میشود فیوز بپرد و در نتیجه مدار خاموش میشود.
اگر فیوزدر مدار نباشد، بارالکتریکی افزایش پیدا میکند و باعث بیش از حد داغ شدن سیمها، ذوب شدن عایق سیم و در نهایت آتشسوزی میشود. بار الکتریکی درمدارهای مختلف متفاوت است و در نتیجه برخی مدارها بار بیشتری را تحمل میکنند. با دانستن آستانه مدار خانع می توانیم از اتصالی برق جلوگیری کنیم.
نشانههای اتصالی مدار
اصلیترین نشانه اتصالی مدار پریدن فیوز، قطع برق و قطع شدن برق کنتور است. نشانههای جزئی دیگر عبارت اند از:
۱-کم سو شدن چراغ(نوسان برق ساختمان)، مخصوصا زمانی که لوازم برقی یا چراغهای دیگر را نیز روشن میکنید.
چراغها میزان نور همیشگی را ساطع نمیکنند و به اصطلاح کم سو شدهاند.
۲-قطع و وصل شدن برق
به طور غیر معمول و مکرر در یک روز دفعات زیادی برق قطع میشود.
۳-بوی سوختگی از پریز و کلید(سوختن سیمکشی ساختمان)
اگر بوی سوختگی غیر عادی در منزل احساس کردید به دنبال منشا آن بگردید مطمئن بشید این بو از پریز و کلیدهای منزل است یا خیر
۴- کم شدن نیروی دستگاههای برقی و الکتریکی
دقت کنید اگر لوازم برقی آشپزخانه با صدا و انرژی کمتری کار میکنند احتمال سوختگی را بدهید، به عملکرد لباسشویی و کولر توجه کنید.
نشانههای قطع اتصال یا کاهش بار و انواع اتصالی برق یا هر مشکلات مربوط به سیمها، صدای وزوز، بوی سوختگی و گرم شدن دستگاه است. اگر پس از اقدام برای پیشگیری از اتصال مدار این مشکلات ادامه یافتند میتوانید با متخصصان کاراجابز تماس بگیرید تا در اسرع وقت برای انجام وظیفه به حضور برسند.
بیشتر بخوانید: انواع کولر و سیستم های سرمایشی
چگونه تداخل لولههای آب سرد و گرم را متوجه شویم؟
۱- لولهی آب سرد پکیج را قطع کنید.
۲- تمام لولههای آب گرم را باز کنید
۳- اگر بعد از حدود ۱۰ دقیقه، هنوز جریان آب وجود دارد، شما با مشکل تداخل لولههای آب سرد و گرم مواجه هستید.
بهترین راه عیبیابی یک پکیج دیواری چیست؟
برای عیب یابی یک دستگاه پکیج دیواری لازم است بدانیم که پکیج ها دارای دونوع ( پکیج دیجیتال) و ( پکیج آنالوگ ) هستند. هرکدام زبان خاص و تکنولوژی پیشرفتهای دارند که از طریق صفحهی LCD و یا چراغهای چشمک زن میتوانند کدها و ارورهای مختلف را به شما نشان دهند این ارورها بهترین راه عیب یابی پکیج هستند و در اکثر مواقع میتوانند بگویند مشکل از کجا است. البته گاهی هم درست کار نمیکنند و ممکن است خرج زیادی روی دستتان بگذارند.
رفع اتصال برق ساختمان
1- تعویض فیوز
یکی از دلایل اتصالی و قطع شدن کنتور ساختمان استفاده از فیوز بی کیفیت و غیر استاندارد یا خرابی و معیوب شدن فیوز میتواند باشد. در صورت کیفیت پایین یا خرابی فیوز، این قطعه قادر به پشتیبانی از جریان الکتریکی و تحمل اضافه بار الکتریکی نخواهد بود. در نتیجه این امر احتمال اتصالی سیم کش و قطع شدن برق ساختمان افزایش پیدا می کند.
در چنین مواقعی با تعویض فیوز معیوب و آسیب دیده می توان نسبت به رفع اتصالی برق در ساختمان اقدام نمود. در این زمینه باید یادآوری کرد که امکان تعمیر فیوز وجود ندارد. بر همین اساس، تعویض فیوز تنها راهکار رفع این مشکل می باشد.
۲- بررسی سیم کشی برق پریز
یکی از راهکارهای مؤثر و کاربردی برای رفع اتصالی سیستم برق ساختمان، بررسی و اطمینان حاصل کردن از سلامت و سالم بودن پریزهای برق ساختمان می باشد. فازمتر برای تشخیص منبع اتصالی پریز بهترین ابزاری است که می توانیم استفاده کنیم. همچنین، پیچیدگی سیم ها و اتصالات برق در برخی مواقع می تواند باعث بروز این مشکلات باشد. برای برطرف کردن مشکل اتصالی برق در ساختمان باید ابتدا جریان برق را قطع کنیم و پیچ خوردگیهای سیم ها برطرف کنیم و در اخر پریز خراب را تعویض کنیم.به احتمال زیاد مشکل اتصالی برق ساختمان برطرف میشود
۳- تعویض سیمهای فرسوده و پوسیده
در صورت استاندارد بودن سیستم سیم کشی برق ساختمان، اتصالی و قطعی جریان برق به ندرت بروز پیدا میکند. با این وجود، پس از گذشت زمان، به تدریج سیم ها و اتصالات برق دچار فرسودگی و خوردگی می شوند. علت اصلی اتصالی و نوسان برق در بسیاری از سازه ها، به ویژه ساختمان های قدیمی میتواند فرسودگی سیم ها و اتصالات برق باشد.
قطع شدن مداوم و پی در پی فیوز و کم و زیاد شدن نور وسایل روشنایی، حکایت از پوسیدگی و فرسودگی سیم ها و کابل های برق ساختمان دارد. با تعویض سیم ها و اتصالات برق فرسوده، به سادگی می توان درصدد رفع اتصالی برق در ساختمان برآمد.
مشاهده کردیم که خطراتی که اتصالی برق میتواند داشته باشد میتواند بسیار جدی باشد و حتی تلفات جانی و مالی داشته باشد ، بنابراین به هیچ عنوان بدون کارشناس منظوره دست به برق در حد تعیین فاز و نول هم نزنید.
|
|
---|---|
دانلود اپلیکیشن کارا | همین الان تماس بگیرید |